• Fix gyógyszerkiütés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő! Nemrégiben fix gyógyszerkiütést állapított meg a bőrgyógyászom, azonban azt mondta hogy nincs rá gyógymód, a foltok színe halványulni fog, de teljesen nem múlik el. Semmilyen krémet nem kaptam a kezelésükre. A problémám az, hogy a nyakamon és az arcomon (szám körül, szemem mellett) vannak ezek a foltok, elég látványosak, zavaróak. Valóban nincs rá gyógymód/kezelés, és egész életemben kell viselnem a nyomait? Köszönettel:

        Dr. Gál Mónika válasza a allergia témában

        Kedves Kérdező! Amennyiben fix gyógyszerkiütésekről van szó, a foltok nem maradnak meg. Több hónap szükséges a teljes elhalványodásukhoz. Valamint nagyon fontos, hogy a kiváltó gyógyszerrel ne találkozzon többé a szervezet, mert ha újra aktiválódnak a foltok, természetesen újra kialakul a barnaság is.


        Dr. Gál Mónika
        bőrgyógyász-allergológus

        Dr. Gál Mónika

        Kérdés: 2011. június 08., 10:19; Megválaszolva: 2011. június 09., 13:49

      • Kérdések és válaszok a témakörben: