• Gyógyszerallergia

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        alapbetegségem hashimotó f.thyreoditis, amit 1o-15 évig nem kezeltek, nem találták meg a problémám.2oo8 óta l-thyroxint szedek napi 75 mg. betaloc-zok 5o mg.atoris 2o mg.és amilorid napi 1/2 tabl. naponta.április eleje óta szenvedek pirus püffedt arc, majd az alkorokon jelentkező piros csalánkiütésszerü pöttyök, nagyon viszket. az arcomra időnként visszatér a piros püffedtség, hő hatásra melegviz,stb.kérdésem a fenti tabletták közül okozhatja-e valamelyik.a problémát, a bőrgyógyász fény és nap allergiát állapitott meg, de nem szünik a 5o faktor fényvédő és egyéb krémek hatására sem. sőt már a lábszáron és a combomon is viszketek. kérem szives segitségét és válaszát.

        Dr. Csáki Csilla válasza a allergia témában

        Kedves Kérdező! Az említett gyógyszerek jellemzően nem okoznak ilyen kiütéseket. Inkább valamilyen belgyógyászati gócbetegség állhat a háttérben. Javaslom alapos belgyógyászati kivizsgálását (labor, máj, vesefunkció, epeműködés) és góctalanítását: fogak, arcüreg, nőgyógyászati ok, epegyulladás kikezelését, ha találnak ilyet. A napfényre jelentkező kiütés csak tünete valamilyen belszervileg zajló folyamatnak, nem ez az alapbetegség! Üdvözlettel: Dr. Csáki Csilla


        Dr. Csáki Csilla
        allergológus

        Dr. Csáki Csilla

        Kérdés: 2011. május 31., 14:38; Megválaszolva: 2011. június 04., 10:04

      • Kérdések és válaszok a témakörben: