• London- vszinű pókmarás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm. 5-6 hete Londonban megmart éjszaka egy pók. Csak gondolom, hogy az volt nem láttam. Kint gyakori az ágybogár, de annak a csípése teljesen másként néz ki, régebben az is megcsípett az simán elmúlt. ez más. Sajnos, kinn nem jutottam el orvoshoz, fizetem kinn is a biztosítást, de kicsit másképp működik az egészségügy mint itthon. Gyógyszerésznek megmutattam, azt mondta, hogy a marásra van 1 allergiás reakcióm valószínűleg.Most voltam Budapesten egy szakorvosnál, nagyon kedves volt, felkészített hogy sok-sok hónap lesz mire meggyógyul. Naponta kenjem 2szer kenöccsel és kötözzem. Az a kérdésem, ezt elfelejtettem sajna megkérdezni bent: hogyha kint elfogy a kenöcsöm mondjuk kb 4 honap mulva és még kezelni kell, akkor mit kenjek rá? Neugrammormon? Kérdeztem az orvost, hogy nem írna e fel, 2 ilyen kenőcsöt, hiszen nem tudok hazajönni, de azt mondta elég lesz. a patikában szembesültem a tégely méretével:) Leírom mit írt a leletre: A jobb lábszár hajlító felszínén kerek, széli erythaemas gyűrűvel övezett plakk. Bőrrajzolat megtartott. Diagnózis: Egyéb mérges ízeltlábúak csípése Dermatitis, k. m. n. Terápia: Ung.Elocom+Borax+Zinci ox Kötés. Tisztelettel várom a választ. Köszönöm.

        Dr. Csáki Csilla válasza a allergia témában

        Kedves Kérdező! Amennyiben kint elfogy a kenőcs és nem tud bőrgyógyászhoz menni, akkor valamilyen hydrocortison tartalmú gyulladáscsökkentő kencét keressen. A felírt gyógyszertári krém ugyanis kevert, szteroidos, általános gyulladáscsökkentő. A bőrgyógyász diagnózisa magyarul: bőrgyulladás. Azért érdemes lenne átgondolnia, nem csíphette-e meg hetekkel korábban kullancs és a bőrelváltozás nem lehet-e Lyme kór tünete? Mert akkor haladéktalanul gyógyszeres kezelés lenne szükséges, a szövődmények megelőzése érdekében! Üdvözlettel: Dr. Csáki Csilla


        Dr. Csáki Csilla
        allergológus

        Dr. Csáki Csilla
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2011. május 30., 15:59; Megválaszolva: 2011. május 31., 21:29

        Tudjon meg többet: allergia
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves Doktor Nő, Remélem tud ötletet adni, milyen irányba érdemes indulni az alábbi tünetek alapján: Több éve bizonyos ételek fogyasztásakor, ketchup, savanyúságok, mustár, az arcom kipirosodik és izzadni kezdek, de csak az arcomon...
        Tisztelt Dr. úr/nő! 14évesen megcsípte egy darázs vagy méh a nyakamat, nehézlégzést éreztem, pànikba estem. Kb 25perc múlva ügyeletes ellàttak, nem tudom milyen gyógyszert kaptam. Sokára kezdtem el foglalkozni ezzel a dologgal, nèhàny...
        Tisztelt Doktornő! Segtségét kérném hogy pontosan milyen irányba induljak, hiszen elég összetett a problémám.A kórtörténetben visszanyúlok, hiszen fogalmam sincs honnan indul a probléma, és minnél "több" szakrendelésen járok annát...
        Tisztelt doktor úr/nő! Torok és mandulagyulladás miatt Klacid antibiotikumot kaptam! Viszont eléggé súlyos pollenallergiám is van, igy az Allegrát szedem! Viszont olvastam hogy az Erythromicin származékkkal(mint ugye amilyen a Klacid is) nem nagyon...
        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Barátnőm nem régiben, volt bőrgyógyásznál, régebb óta (kb. 3 hete) tartó bőrkiütés miatt. Az orvos diagnózia szerint, a felfázás miatt a közelmúltban szedett antibiotikum kúra következményeként pszeudoallergia...