• Időnkénti bőrelváltozás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktorúr/nő! Pár nappal ezelőtt állapított meg nálam a háziorvos vírus fertőzést.Enyhe hasmenés,gyomor fájdalom volt a tünet.A felírt gyógyszer Sumetrolim volt és ehhez Lacto Protekt probiutikumot vettem.Az első nap amikor bevettem mindkét gyógyszerből pár óra elteltével a bal karomon időnként és foltokban megjelenő elváltozás jelentkezett.Bőr összehúzódás érzésével együtt járó leginkább a libabőrhöz hasonló jelenség.Soha nem tapasztaltam még ilyet!Lehet ez gyógyszer allergia?Vagy a napfénytől van?Nem használtam semmilyen új kozmetikumot! Azért tartom különösnek,mert pár percig látható,aztán eltűnik és csak kb.3 cm-es különböző formájú foltokban.A választ előre is köszönöm!

        Dr. Csáki Csilla válasza a allergia témában

        Kedves Kérdező! Elképzelhető, hogy Ön allergiás a Sumetrolimra. Javaslom, hogy hagyja abba a gyógyszer szedését, ennek a gyógyszernek nincsen semmi értelme vírusos fertőzés esetén. Szedje a Lacto Protectet tovább és tartson kímélő diétát, igyon emellett bőségesen folyadékot! A Sumetrolim tényleg okoz fényérzékenységet is, ez azt jelenti, hogy nem szabad a szedése mellett napozni, hosszabban napra menni. Üdvözlettel: Dr. Csáki Csilla


        Dr. Csáki Csilla
        allergológus

        Dr. Csáki Csilla

        Kérdés: 2011. május 28., 18:58; Megválaszolva: 2011. május 31., 21:24

      • Kérdések és válaszok a témakörben: