• Szabad levegőn kiütések jelennek meg, viszket, ég, zsibbad

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdv 17éves vagyok. 2éve van egy betegségem(ha kimegyek a levegöre az legyen tél nyár akármi,piros kiútések jelennek meg a börömön ami viszket,ég,zsibbad,de ha bemegyek lakásba vagy akárhova 10-20perc és elmulik) amiről senki nem tud. voltam 2börgyogyásznál semmit nem tudtak. Most járok 1éve a Semelweis klinikára ahol alergologusnál,fűl-ör-gégészeten(ahol kivették a mandulámat)és sok sok vérvétel után még mindig semmi. Irtam egy magán klinikának és ők találták meg a betegségemet A diagnózis: Urticaria e frigore, Cholinerg urticaria . Azt szeretném megkérdezni hogy erre milyen gyogyszert lehet venni vagy más dologgal meglehet-e oldani?választ elöre is köszönöm

        WEBBeteg szakértő válasza a csalánkiütés témában

        Kedves Kérdező! Az urticaria e frigore hideg urticaria, a kolinerg urticaria pedig egy kóros acetilkolin felszabaduláson alapuló csalánkiütés forma. Mindkettő az ún. fizikális urticariák közé tartozik és leggyakrabban gócos háttere van. Gondolom a kivizsgáló allergológus terápiával is ellátta. Egyébként antihisztamion tablettákat szoktunk alkalmazni és az ok kezelése , szanálása szükséges.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Kérdés: 2011. május 26., 13:39; Megválaszolva: 2011. május 30., 15:20

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
      • Hirdetések
      • Infografika és videó