• Napallergia

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Köszönöm a gyors válaszát. Megkérdeztem a gyógyszertárban, hogy milyen gyógyszerek vannak amelyek antihisztamin tartalmúak, a claritine-t és a yzhizal-t ajánlották, lehet hogy rosszul írtam le. Ön szerint melyikkel próbálkozzak először, ugyanis nekem cukorbetegség az alapbetegségem, melyiket ajánlatos szednem? A kiütésekkel kapcsolatosan azt vettem észre, hogy amikor meleg van és jön a jó idő, akkor jön inkább rajtam ki, és a stresszes munkahelyi légkör csak tetőz rá. Gondolom ha ezek megszünnének vagy nem lennének jelen egyszerre akkor a problémám is valamelyest megoldódna? Azért is lenne most ez fontos mert nyáron esküvőm lesz, és félek hogy a vállam nem fog addigra helyre jönni. Várom mielőbbi visszajelzését! Köszönettel: Horog Éva

        Dr. Csuth Ágnes válasza a napallergia témában

        Kedves Éva! A Xyzalt kezdje el szedni inkább. Az ilyen jellegű kórképeknél maga az alapbetegség, jelen esetben a cukorbetegség, illetve a stressz fokozza, triggereli a tüneteket. Alapvetően fontos tehát a szénhidrát-anyagcsere rendben tartása, diéta. A stressz kezelésére próbálja meg a natúr citromfű teát. A kis kiütésekre tegyen olajos rázót, ezt patikában vény nélkül kiadják, remélem, az esküvőig leszárítja a kiütéseket. emellett is nem győzöm hangsúlyozni a fizikai és kémiai fényvédelmet! Sok boldogságot férjes asszonyként! :)


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2011. május 25., 14:31; Megválaszolva: 2011. május 26., 15:27

      • Kérdések és válaszok a témakörben: