• Allergia

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Parlagfű, fekete üröm, lándzsás utifű, macskaszőr, disznóparéj, tejfehérje allergiám van. Tavasztól októberig bőrtüneteim vannak hol nyakamon, hol arcomon vagy mellkasomon jelentkeznek. Piros pöttyök ami külsőleg pattanáshoz hasonlít, gyakran viszketnek. Szénanáthában ritkán nyilvánul meg ha igen akkor egy-két napig tart és e-végett tartósan nem szedtem még allergia gyógyszert. A pöttyöket pedig csak pattanásnak véltem, egy éve viszont megtudtam, hogy a fentiekre allergiás vagyok. A kérdésem az lenne, hogy erre a problémára milyen kenőcsöt, vagy gyógyszert javasol, illetve ezeknek a gyógyszereknek, vagy kenőcsöknek lehet e a mellékhatásuk hízás vagy szőrnövekedés. Köszönettel Júlia Debrecenből.

        Dr. Gál Mónika válasza a allergia témában

        Kedves Kérdező! A pollenek okozta kontakt allergiára helyi szteroidokat és szájon át szedendő antihisztaminokat szoktunk adni. Utóbbiak kaphatóak recept nélkül is. Egyik sem okoz hízást. Sokszor a napfény is felerősítheti ezeket a tüneteket. Tehát javasolt fényvédő krém napi használata is.


        Dr. Gál Mónika
        bőrgyógyász-allergológus

        Dr. Gál Mónika

        Kérdés: 2011. május 24., 22:56; Megválaszolva: 2011. május 26., 12:43

      • Kérdések és válaszok a témakörben: