• Jód allergia!

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/úr! Sportolás miatt (úszás és testépítés) szeretnék vitamint, és tejsavófehérjés táplálékkiegészítő készítményt szedni! Csupán annyi ezzel a gondom, hogy 2 évvel ezelőtt elcsúsztam motorral, az alkaromon lett egy szép nagy horzsolás, amit édesanyám körbekent jóddal, és ahova kent jódot, ott piros kis pöttyöcskék jelentek meg! Úgy tudom ez jód allergia tünet! Mást különösebben nem éreztem, csak egy kis viszketést, de mivel friss volt a horzsolásom így lehetett amiatt is, nem feltétlen a jód miatt! De a lényeg, hogy szeretnék vitamint szedni, csak az a baj, hogy az összes vitamin tartalmaz jódot! Eddig még nem szedtem, de most egy olyan vitaminom van, (amiből még nem mertem egy szemet se bevenni, amíg nem jártam utánna atémának) amiben van 150 mcg jód! Ez állítólag csak a napi szükséglet és nem több! 150 mcg az olyan 1,5 mg! Én nem érzem soknak, de nem tudom a jód érzékenység miatt mégis sok-e ez a mennyiség, és nem merek bevenni belőle, mert félek a következményektől! Bár évek óta, (nagymamám betegsége miatt) jódozott sót fogyasztunk, és attól semmi bajom nem volt még eddig soha! Azt szeretném kérdezni, hogy szedehetem a vitamint? Sokat számít az a 150mcg Jód? Ha lehet akkor mi bajom lehet tőle? Szédülés , hányinger? Esetleg komolyabb? Köszönöm szépen a segítséget előre is!

        Dr. Csáki Csilla válasza a allergia témában

        Kedves Kérdező! A jód allergia nem vonatkozik a táplálékkal bevitt jódra, hiszen akkor a jódozott sót sem tudná fogyasztani. A napi szükségletet tartalmazó vitamintablettát nyugodtan beveheti, nem lesz semmi gond ebből. Üdvözlettel: Dr. Csáki Csilla


        Dr. Csáki Csilla
        allergológus

        Dr. Csáki Csilla

        Kérdés: 2011. május 23., 17:31; Megválaszolva: 2011. május 30., 07:47

      • Kérdések és válaszok a témakörben: