• PPd allergia, feldagadt arc és homlok a hajfestéktől

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor! MÁr régóta allergiás vagyok a henna tetoválásokra, egy hete azonban befestették a hajam és nem tudtam, hogy a hajfesték is tartalmaz PPd-t. Másnap meg is jelentek a vörös kiütések és a viszketés. Hidrokortizonos gyógyszerrel csepegtettem két napig, majd egyre jobb lett. Már nem látszanak a piros kiütések annyira és nem is viszket annyira azonban tegnap feldagadt a homlokom és ma reggelre az egész arcom. Kalciumot iszom de nem használ. mi a teendő ilyenkor? Mikor fog végre leapadni?

        WEBBeteg szakértő válasza a allergia témában

        Kedves Kérdező! A probléma súlyossága csak vizsgálattal ítélhető meg. Antihisztamin szedését már most javaslom, és mielőbb keressen fel egy bőrgyógyászatot, mert kortikoszteroid tartalmú gyógyszer adására lehet szüksége!


        WEBBeteg szerkesztőség

        Kérdés: 2011. május 13., 15:59; Megválaszolva: 2011. május 15., 15:39

      • Kérdések és válaszok a témakörben: