• Tejallergia melletti változó értékek

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/úr! Kislányom 7 hónapos korától tejallergiás,amit Milupa tejpép adása után vált számunkra nyilvánvalóvá. Addig csak anyatejet kapott és ezután is még 22 hónapos koráig szopott.Növekedése súlygyarapodása normális.jelenleg 6,5 éves 116cm 20,5kg.Miután a péptől hányt azóta tartózkodunk minden tejes dologtól csak házilag készült ételeket fogyaszt.Évente végeznek nála vérvételt ami változó eredményeket produkál.Az összIge általában normális értéket mutat,de a spec IgE31.6RAE, de két esetben előfordult már 184.6RAE és a legutóbb 136.1RAE.Mindkét esetben a vérvételt megelőző hetekben(2 HÉTTEL ELŐTTE)vírusos hányása,hasmenése volt.Kérdésem az ,hogy a legyengült bélflóra okozhatja-e a magasabb értéket a vérben?Diéta hiba nem volt,de sajnos ha tejes kézzel hozzáérünk akkor csalán jelentkezik a bőrén.Széklete általában normális néha visszatartja,de most próbálkozunk mindennap ugyanabban az időben.Várom válaszát !Köszönettel egy aggódó édesanya

        WEBBeteg szakértő válasza a allergia témában

        Kedves aggódó anyuka! Mind a vérvételi eredmények, mind a tejre jelentkező csalánkiütés arra utalnak, hogy kislánya még nem nőtte ki a tejfehérje allergiát. Erre már elég kevés esélye van 6 éves kor után, marad a teljes tejmentes diéta! A bélflóra karbantartására javaslom a rendszeres probiotikum adást, de a bélbolyhok károsodása inkább a tejcukor (laktóz) emésztését gátolja, nem okoz tejfehérje allergiát. Teljesen át kellene állni a szójatejre, rizs- ill. zabtejre és az ezekkel való főzésre! Természetesen minden tejtermék (sajt, túró, joghurt stb) fogyasztása is tilos! Kiemelt családi pótlékra, szükség esetén közgyógyellátásra jogosultak! Üdvözlettel: Dr. Csáki Csilla


        WEBBeteg szerkesztőség

        Kérdés: 2011. május 08., 11:53; Megválaszolva: 2011. május 11., 20:24

      • Kérdések és válaszok a témakörben: