• Hólyagos kiütések

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Nekem az lenne a panaszom,hogy kb. 3 héttel ezelőtt kijött a combomon néhány piros kiütés, amire azt hittem hangya csípés. De utána folyamatosa elkezdtek kijönni rajtam kiütések a testem több helyén és kb. egy héttel ezelőtt a lábszáramon, a jobb felkar belső részén és a hátamon hólyagos kiütések jelentkeztek, amik nagyon viszkettek. Elmentem az orvosomhoz, aki azt mondta,hogy bárányhimlő, de én már kiskoromban voltam és a környezetemben sincs senki ilyen betegséggel. A Bőrgyógyász pedig azt mondta, hogy tipikus ételallergia, amit a zöldségek okoznak.( retek, újhagyma) Kérdésem az lenne, hogy a leírtak alapján Ön szerint mik lehetnek ezek a pöttyök?

        Dr. Csuth Ágnes válasza a allergia témában

        Kedves Kérdező! Számos oka lehet apró kiütések kialakulásának, vizsgálat nélkül megmondani nem lehet. Ha a bőrgyógyász allergiás eredetűnek gondolta, akkor a leggyakoribb oka gyógyszer vagy étel szokott lenni. Diétázzon, szedjen antihisztamint, enyhe hashajtás is segíthet. Későbbiekben, ha nem szed gyógyszert és tünetmentes, allergiavizsgálat javasolt.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2011. április 20., 13:58; Megválaszolva: 2011. április 21., 10:28

      • Kérdések és válaszok a témakörben: