• Allergia, szemdörzsölés, köhögés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kisfiam allergiás a fűfélékre, parlagfűre és a macskaszőrre. Tünetei a szezonban: szemdörzsölés és köhögés. Homeopátiás szerekkel viszonylag jól átvészeltük a tavalyi szezont. Szezon végén megszűntek a tünetek, de decemberben ismét elkezdte dörzsölni a szemét, de rettenetesen majd kinyomta. Macska nincs a közelében. Mitől dörzsölheti télen a szemét? Keresztallergia? A banánt ill. a gabonaféléket hallottam, hogy a parlagfűvel ill fűfélékkel keresztallergiát okozhatnak? Vagy másra is allergiás lett és meg kéne ismételni az allergia vizsgálatot? Nemrég állapították meg, hogy laktózérzékeny, ezzel összefügghet a szemdörzsölés? Euphrasiát adok neki, igaz naponta csak 1-2 alkalommal, de ennekellenére is sokat dörzsöli, nyomja a szemét. Válaszukat előre is köszönöm

        WEBBeteg szakértő válasza a allergia témában

        Kedves Kérdező! Nem valószínű, hogy keresztallergia okozná a téli szemviszketést. Valószínűbb, hogy időközben poratka vagy penészgomba allergia is kialakult nála és ettől vannak téli tünetei. Javaslom az ismételt, részletes allergiavizsgálatot. A fokozott szemdörzsölés kezeletlen állapotban komoly kötőhártya és szaruhártya fertőzésekhez vezethet, ezért nem szabad tétlenül nézni! A laktózérzékenység nem okoz ilyet, az euphrasia homeopátiás szer összetételét nem ismerem. Üdvözlettel: Dr. Csáki Csilla


        WEBBeteg szerkesztőség

        Kérdés: 2011. március 04., 22:20; Megválaszolva: 2011. március 08., 07:30

      • Kérdések és válaszok a témakörben: