• Immunrendszer gyengülése

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő.5 éves lányom Atópiás demartetesben szenved.Azonkívül tojás allregiája van.De kipattan a borsó,és a csirkehúslevestől is. Kérdésem, ha ilyeneket kap akkor az legyengíti annyira az immunrendszerét hogy emiatt sűrűn van felső légúti megbetegedése?Ez (úgy tudom) gyakori velejárója a bőrszárazságnak.

        Dr. Csáki Csilla válasza a atópiás dermatitis témában

        Kedves Kérdező! Leírása alapján kislányának az atópiás dermatitis mellett konkrét allergiája is lehet, élelmiszerekre és pollenekre is. Ki kellene vizsgáltatni vérvizsgálattal, konkrétan mire allergiás a gyerek és akkor megfelelő kezeléssel megelőzhetőek lennének a gyakori légúti megbetegedések. De igaza van, a kezeletlen allergia hajlamossá teszi a gyerekeket a gyakori légúti megbetegedésekre! Ilyenkor ezt nem immungyengeség okozza, vitaminokkal, immunerősítőkkel nem lehet segíteni ezen.


        Dr. Csáki Csilla
        allergológus

        Dr. Csáki Csilla

        Kérdés: 2011. február 24., 20:54; Megválaszolva: 2011. február 28., 13:00

      • Kérdések és válaszok a témakörben: