• Viszketés, piros foltok

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Olyan problémával fordulok Önhöz, ami pár hónapja jelentkezett nálam. Amikor izzadok, verejtékezek, akkor elkezdek viszketni és piros foltok jelennek meg rajtam. Leginkább azokon a helyeken, ahol a pórusok jobnan dolgoznak, a szeboreás részeken: homlok, hát, fejbőr, mellkas....És nagyon rossz. Amilyen gyorsan jön. olyan gyorsan el is múlik. 2-3 perc lehet az egész, de egyre sűrűbben jön elő. Szinte minden nap tapasztalom ha izgalomba jövök, vagy zavarban vagyok, vagy ha pl. tornázok...szóval a legtöbb olyan dolog követkkeztében, amikor izzadok, de leginkább akkor jön elő, amikor érzelmi része is van (izgalom, vagy ha zavarban vagyok, vagy ha esetleg füllentettem és rájönnek...ilyesmi) Nagyon kellemetlen és zavaró. Tudna segíteni valamit? Ételallergia, vagy vmi kozmetikumra lehetek allergiás? Csak azért gondolom, hogy nem, mert akkor okozna tünetet, ha éppen használnám, de mint írtam, más esetben jön elő.

        Dr. Csáki Csilla válasza a allergia témában

        Kedves Kérdező! Leírása alapján allergiát nem tartok valószínűnek a kiütések, viszketés hátterében. Ennek ilyenkor idegrendszeri, hormonális háttere van, az izgatottság, verejtékezés okozhat átmeneti bőrpirosságot, csalánkiütést. Ritkán valamilyen rejtett gócfertőzés is kiválthatja ezt, érdemes lenne vérkép-vizeletvizsgálatot,széklettenyésztést elvégeztetnie, valamint fül-orr-gégészetre, fogászatra elmenni! Kizárás céljából egy rutin allergiatesztet is el lehetne végeztetni, de nem valószínű, hogy bármi kijönne belőle.


        Dr. Csáki Csilla
        allergológus

        Dr. Csáki Csilla

        Kérdés: 2011. február 23., 22:27; Megválaszolva: 2011. február 28., 12:57

      • Kérdések és válaszok a témakörben: