• Higany allergia

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm! Érdeklődni szeretnék, hogy miben vagy mikben lehet higany, tusfürdő, vegyszer, étel stb. Ma voltam bőrgyógyászaton, allergia tesztet végeztek és kiderült a higany az amely gondot okoz. Az orrom két szélén bepirosodott és hámlott a bőröm. A hámlás most csökkent, de idegesít vajon mi okozhatta? Fa tusfürdővel fürdöm, Fa izzadásgátló stiftet használok, körülbelül ennyi. Kérem segítsen megtalálni a probléma gyökerét! Köszönöm a válaszát!

        Dr. Gál Mónika válasza a higany témában

        Kedves Kérdező! Ha higany érzékenységet igazoltak Önnél, akkor feltételezem, hogy epicutan tesztet végeztek a hátára ragasztott magyar alapsorozattal. Ez a sorozat illatanyagokat és konzerválószereket, fémeket is tartalmaz, valamint még számos egyéb allergént, amelynek listáját meg kellett, hogy kapja. A higany érzékenységnek leginkább a a fogászatban van jelentősége, más fémekkel alkotott ötvözete például az amalgám, mely azonban külön is vizsgálható.


        Dr. Gál Mónika
        bőrgyógyász-allergológus

        Dr. Gál Mónika

        Kérdés: 2011. február 17., 19:05; Megválaszolva: 2011. február 21., 21:18

      • Kérdések és válaszok a témakörben: