• Allergia

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        5 éves kisfiam 2 éve légúti allergiás.Köhögéssel kezdődött.Mikor kimutatták az allergiát elkezdtük szedni az aeriust és kidobtuk a porallergiát okozó szőnyegeket falvédőket. Azóta csak 2 alkalommal volt ezzel beteg:nehezen vette a levegőt Spirodentet kapott ami hamar helyrehozta. Kérdésem:1.:Aeriust folyamatosan szedi először 2.5 ml aztán 5 ml este.Ez nem káros hosszú távon? 2.:Most egy hete a gyógyszer mellett is előjöttek a tünetek ugyanúgy köhög és most az orra is be van dugulva.Karácsonykor beteg volt antibiotikumot is kapott.Akkor is adtam neki a Nasivin orrcseppett.Most megint adogatom neki de félek hogy sok lesz az orrának ha hosszú távon adom neki(nem folyamatosan adtam pár napos kihagyásokkal de mindig bedugul.) Tehát most nem lázas csak ez a ugatós köhögés és orrdugulás. Nem elég már az 5 ml Aerius? Lehet oka ez a hirtelen jó idő(Hiszen neki mindig tavasszal volt gond jobban az allergia) Köszönöm Válaszát Tisztelettel:Baraté Judit

        Dr. Gál Mónika válasza a allergia témában

        Kedves Kérdező! Az antihisztamin készítményeket, amilyen az Aerius is akár egy életen át lehet folyamatosan szedni, amennyiben szükséges. A náthás tünetek, amelyek az utóbbi időben jelentkeztek a gyermeknél, maradványköhögést hagyhatnak vissza, ez azonban több hónapig fennáll, de spontán megszűnik. A nyálkahártya lohasztó orrspray-kkel viszont óvatosan kell bánni, mert hozzászokás alakulhat ki.


        Dr. Gál Mónika
        bőrgyógyász-allergológus

        Dr. Gál Mónika

        Kérdés: 2011. január 15., 14:00; Megválaszolva: 2011. január 18., 10:25

      • Kérdések és válaszok a témakörben: