• NEM TUDOM

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        TISZTELT HÖLGYEM,URAM! NOS,ÉN TALÁN KICSIT SOKAT IS AGGODALMASKODOM AZ EGÉSZSÉGEM MIATT,DEHÁT TALÁN KELL.PANASZOM HOGY ELÉG FÁRADTNAK,ÚGY ÁLTALÁBAN LEVERTNEK ÉRZEM MAGAM.A HASAM PUFFADT,MI TÖBB HATALMAS...,EGY JÓ NAGY SÖRHASHOZ HASONLITHATNÁM...AMI TALÁN NEM A SÖRTŐL VAN,HISZEN HA ISZOM IS INKÁBB BORT VAGY RÖVIDET,EZENKIVÜL/EZEKENKIVÜL AMI A LEGZAVARÓBB VAN EGY TITOKZATOS ALLERGIÁM;PRÜSSZÖGÖK,AZ ORROM FOLYIK,A SZEMEM VÖRÖS MINT EGY ALVATLAN KUTYÁNAK ÉS VISZKET.A LEGTITOKZATOSABB,HOGY A RENDES ALLERGIA TESZTEN A KÓRHÁZBAN SEMMIT NEM TUDTAK KIMUTATNI VALAMINT A TRÜSSZÖGŐ ROHAMOK/AMIK MINT MA IS FEJFÁJÁSHOZ,ÁLMOSSÁGHOZ VEZETNEK/VÁRATLAN IDŐSZAKOKBAN ,KÜLÖNBÖZŐ HELYEKEN ÉS HELYZETEKBEN KÖVETKEZNEK BE...KÉREM PRÓBÁLJON VALAMI BETEGSÉGET ERRE ASSZOCIÁLNI,MERT FOGALMAM NINCS ÉS MÁSNAK SE.SZÉLGÖRCSEIM IS VANNAK PERSZE.AZ ALLERGIÁRA SEMMI GYÓGYSZER/KLARITYN,LORANO,STB.../NEM SEGIT S PEDIG MULTIVITAMINT SZEDEK;NEMRÉG VOLTAM VÉRT ADNI,A VÉREM NAGYON VÖRÖS ,EGÉSZSÉGESNEK LÁTSZIK,S MONDTÁK IS,GYORSAN KIJÖTT... VÁLASZÁT ELŐRE IS KÖSZÖNÖM

        Dr. Gál Mónika válasza a allergia témában

        Kedves Kérdező! Valóban utalhatnak náthás jellegű panaszai allergiára. Nagyon sokféle allergia teszt létezik és nagyon sokféle allergén vizsgálható ezekkel, de egyszerre csak meghatározó számú helyezhető fel a bőrre, ez általában nem lehet több, mint 20-21. Ha korábban negatív volt az elvégzett- feltehetően Prick módszerrel végzett tesztje- ezért nem jelenti azt, hogy nem is lehet érzékeny semmire. A légúti allergia velejárója a fáradékonyság is, de természetesen az erre szedett antihisztaminok mellékhatása is lehet.


        Dr. Gál Mónika
        bőrgyógyász-allergológus

        Dr. Gál Mónika

        Kérdés: 2010. november 22., 20:04; Megválaszolva: 2010. november 23., 14:22

      • Kérdések és válaszok a témakörben: