• Allergia?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves doktor úr! A férjem már évek óta allergiás, ami szénanátha jellegű tűnetekben jelenik meg; a penész és a por vált ki fokozottabb tüneteket nála. Az utóbbi időben azonban súlyosbododott a helyzet, ami az öltözködésnél jelenik meg. A tiszta ruha felvétele után köhögési rohamok törnek rá, öklendezés kíséretében. A gégészeten vérvizsgálatot végeztek, mely teljesen negatív eredményt mutatott. Már váltottunk bio mosóporra, bio öblitőre, de nem használ. Ön szerint mit tehetnénk, hová forduljunk, hogy kiderüljön a betegsége oka? Várom válaszát. Köszönettel

        Dr. Gál Mónika válasza a allergia témában

        Kedves Kérdező! Férje tüneteit okozhatja illatanyag érzékenység. Ezt nem lehet kivédeni biotermékek használatával. Igyekezzenek illatmentes termékeket vásárolni. Mosószerváltásra nincs ok, de válasszon diszkrétebb illatút. öblítőt elhagyni nem érdemes, mert aza a mosószer kiöblítését szolgálja, illatmenteset pedig majdnem lehetetlen beszerezni. Hogy ezen anyagokat minél inkább eltávolíthassa a ruhákból a dupla öblítés segíthet, a második öblítószer nélkül történjen. Emellett érdemes egy illatanyag allergia tesztet is felhelyezni, de nem a hagyományos módon, hanem azonnali rekciót vizsgálva. Utóbbit allergológus kivitelezi. Mindezek mellett a hasonló tüneteknek pszichés háttere is lehet, de reflux betegséget is érdemes kizárni.


        Dr. Gál Mónika
        bőrgyógyász-allergológus

        Dr. Gál Mónika

        Kérdés: 2010. november 17., 14:45; Megválaszolva: 2010. november 23., 10:57

      • Kérdések és válaszok a témakörben: