• Tejallergia vizsgálat

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Doktorúr! A kisfiam három éves, krónikus bronchitise van. Már több mint egy hónapja csináltak nála ételallergia tesztet, de az eredménye csak a héten érkezett meg. Egyedül a tejre jött ki 2-es mértékben allergia. Az orvos azt mondta, hogy ez nem nagy érték, de oda kell rá figyelni. A kérdésem a következő: ez mit jelent? Mi az, hogy oda kell rá figyelni? Mennyire súlyos ez a tejallergia? Kinőheti még a kisfiam? Válaszát előre is köszönöm! Kiss Zsuzsanna

        Dr. Gál Mónika válasza a allergia témában

        Kedves Kérdező Anyuka! A vérből kimutatott ún. speciális IgE érték 2-es fokozata még nemjelent túlérzékenységet,panaszok nélkül pedig allergiás betegséget semmiképp. Nem szükséges diétát tartani, a gyermek asthmája hátterében örökletes tényezők és környezeti, főleg légúti, allergének állhatnak. Ezeket megbízhatóan bőrtesztekkel lehet igazolni, viszont ezek 6 éves kor alatt nehezen kivitelezhetőek.


        Dr. Gál Mónika
        bőrgyógyász-allergológus

        Dr. Gál Mónika

        Kérdés: 2010. október 31., 07:47; Megválaszolva: 2010. november 03., 19:23

      • Kérdések és válaszok a témakörben: