• Gyógyszerallergia,

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor úr/nő A kérdésem a következő : Reumatikus panaszokkal, ill sérvvel kezelne egy hónapja. A kapott Voltaren injekció 10. után hirtelen nyelési nehézségem támadt, ill ájulásérzés jött rám, ami pár perc múlva elmúlt. Tegnap bevettem z egy hónapja szedett aflamint, és a szám széle feldagadt . Létezik hogy a szervezetem telítődött ezekkel az anyagokkal, mert a drnő ma MOVALIS INJEKCIÓT AKAR ADNI, ÉS ÉN RETTENTŐEN FÉLEK egy allergiás sokktól4 A penocillinre is évek múlva lettem allergiás, és most nem tudom mit csináljak! Várom megtisztelő válaszát: Nóra

        Dr. Gál Mónika válasza a allergia témában

        Kedves Nóra! Feltételezhetően allergiás gyógyszerreakció kapcsán alakultak ki a leírt tünetei. A Voltaren diclofenák hatóanyagtartalmú, amivel esetenként keresztreagál az aceklofenák tartalmú Aflamin. Viszont A Movalis nem rokon vegyület. Javaslom hogy diklofenák és rokon szereket ne vegyen be és helyileg se használjon, amíg nem vizsgálják ki. Létezik speciális vérből történő gyógyszerallergiát igazoló módszer. Erre a területileg illetékes Bőrgyógyászati Klinika Allergológiai Szakrendelésén kell jelentkeznie. De először tünetmentessé kell válnia. Mivel a gyógyszer hetekig a szervezetében lehet, forduljon sürgősségi vagy allergológiai szakrendeléshez, ha még jelenleg is panaszos.


        Dr. Gál Mónika
        bőrgyógyász-allergológus

        Dr. Gál Mónika

        Kérdés: 2010. október 28., 12:51; Megválaszolva: 2010. november 02., 14:19

      • Kérdések és válaszok a témakörben: