• Allergia

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        üdv! AZt szeretném kérdezni már jártam számtalanszor gégszeteken semmi külön eltérést nem láttak.azz orrom dugul takony hátra folyik a garatomra orromat nehezen tudom kifujni csak az ujammal papírzsebkendőbe pedig volt 2 éve orrsövény műtétem.Allergia tesztek 2 éve bőrpróba + légzésfunkció negatív idén nyár elején volt Inhalatív allergia vér vizsgálat minden érték 0.30 volt 0.36 a határ. az IgE:8 volt határ 150 volt erre a háziorvosomnál rákérdeztem és azt mondta allergiásoknál szokott megnőni.Most akkor mivan velem?:SS Kértem étel allergiára beutalót de kiütéseim duzzanataim nincsenek! Vagyis még nem jelentkeztek.,EDDIG!

        Dr. Gál Mónika válasza a allergia témában

        Kedves Kérdező! Az allergiás hajlammal rendelkezőknél megemelkedik az szérum összes IgE érték, nem szükséges, hogy valóban beteg is legyen. tehát emiatt be aggódjon. Azt gyanítom, hogy orrcseppet vagy orrsprayt is használ. Ezesetben valódi allergia nélkül és orrsövény probléma nélkül is duzzadt az orrnyálkahártya, de ennek az a mechanikai irritáció is lehet az oka, amit az orrába rendszeresen bedugott ujja jelent. Mindkettő rossz szokás illetve hozzászokáson alapul. Kérje szakember segítségét. Ételallergiára pedig semmiképpen nem gyanakodnék.


        Dr. Gál Mónika
        bőrgyógyász-allergológus

        Dr. Gál Mónika

        Kérdés: 2010. szeptember 22., 18:56; Megválaszolva: 2010. szeptember 27., 11:48

      • Kérdések és válaszok a témakörben: