• Rovarallergia

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kilenc éves kisfiam 2,5éves korában kiderült sztmás és laringitisze is volt.Mostanában a tünetei enyhültek,nem igényel állandó gyógyszereket.De az idén nyáron már 4 alkalommal kapot szteroid injekciót,mert a rovarcsípéstől nagyon feldagadt a csípés hélye.Mitől lehet ez?

        Dr. Gál Mónika válasza a rovarcsípés témában

        Kedves Kérdező! A rovarcsípések helyén gyakran alakul ki egy fokozott helyi reakció, ami még nem feltétlenül jelent rovarméreggel szembeni túlérzékenységet. Azonban mindenképpen vizsgálni szükséges. Kimutatása vérből történik. Amennyiben valódi rovarcsípés allergiával állunk szemben, el fogják látni megfelelő injekcióval saját használatra, illetve egyes esetekben az allergia megszüntetésére is van mód speciális deszenzibilizációval. Szteroid injekció adása körülírt helyi reakció esetén egyébként nem rutinszerű.


        Dr. Gál Mónika
        bőrgyógyász-allergológus

        Dr. Gál Mónika

        Kérdés: 2010. szeptember 14., 09:40; Megválaszolva: 2010. szeptember 16., 13:42

      • Kérdések és válaszok a témakörben: