• Allergia?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Az lenne a tiszteletteljes kérdésem,hogy kb 10napja a hátamon és a hasamon apró,piros,csalánkiütéshez hasonló de nem viszkető piros,apró szúnyogcsipés szerü kiütés jelent meg,amely napról napra terjed,már a kezemen és a lábamon is megjelent.Először Elocom krémet,Calciumot,majd pár nap múlva Suprastin tablettát kaptam rá.A kiütések sürübbek lettek és némelyik viszket is.A kérdésem az lenne hogy meddig lehet ezzel várni,vagy hová fordulhatnék. Előre is köszönöm válaszukat!!! Tisztelettel:Nagy Mónika

        Dr. Gál Mónika válasza a allergia témában

        Kedves Mónika! Leírása szerint az a feltételezésem,hogy pityriasis rosea nevű bőrbetegségben szenved. Ezek a bőrkiütések mindaddignem viszketnek, ameddig nem kezeljük őket, ugyanis bármilyen kenőcs,akár semleges testápoló, néha a csapvíz is megirritálja ezen tüneteket. A betegség egyébként spontán gyógyul, de 4-6 hét is lehet a teljes tünetmentesedés, nem fertőző és általában nem újul ki. Amennyiben valóban ezen betegségről van szó,gyorsabb a gyógyulás, ha semmit nemken a tünetekre,még ha száraz is a bőrfelület,lehetőleg az erős tisztálkodást is kerülje a törzsén. Az antihisztamin tablatta szedése akkor javasolt,ha a viszketést csökkenteni szükséges.


        Dr. Gál Mónika
        bőrgyógyász-allergológus

        Dr. Gál Mónika

        Kérdés: 2010. szeptember 05., 19:30; Megválaszolva: 2010. szeptember 07., 21:51

      • Kérdések és válaszok a témakörben: