• Jódérzékenység?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! A következőket tapasztaltam: ha jód tartalmú terméket vagy gyógyszert szedek (pl. jód tartalmú vitamin, jodoformmal átitatott fogászati csík), akkor szapora lesz tőle a pulzusom, erős szívdobogást érzek, megemelkedik a vérnyomásom, feszült, ideges leszek. Ha a termékeket elhagyom, a panaszaim elmúlnak. Voltam endokrinológiai szakrendelésen, de nem tudtak semmit mondani ezzel kapcsolatban. A TSH szintem 0.4 körüli, azaz a normális tartomány alsó határán van. Mivel babát szeretnénk, szükségem lesz jót tartalmú vitaminokra a baba egészsége miatt. Viszont akkor a panaszaim előjönnek, ami árthat a saját szervezetemnek és ezek keresztül a babának is. Mit javasol, mit tegyek? Találkozott már hasonlóval? Válaszát előre is köszönöm

        Dr. Gál Mónika válasza a jódallergia témában

        Kedves kérdező! sajnos a jódallergia nem ritka és az Ön által leírt tünetek megfelelhetnek annak. Azt is tudni kell, hogy minden egyes újabb találkozás a jóddal egyre erősebb reakciót fog kiváltani. Nem érdemes kísérletezni vele, egyszerű bőrteszel vizsgálható a kontakt jódérzékenység, de ha a gyanú felmerül, akkor is előfordul, hogy kimondják a jódérzékenységet, negatív tesztreakció mellett is.


        Dr. Gál Mónika
        bőrgyógyász-allergológus

        Dr. Gál Mónika

        Kérdés: 2010. augusztus 05., 09:11; Megválaszolva: 2010. augusztus 05., 16:40

      • Kérdések és válaszok a témakörben: