• Allergia

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Évek óta allergiás viszkető kiütéseim vannak a testemen hol kisebb 1-2 cm, hol egész combfelületen egybefüggő. Voltam allergiás vérvételen, uh vizsgálaton és minden negatív illetve minimális alig kimutatható. Mégis újra és újra előjönnek és nem tudni mitől. Csak találgatnak mosószet, ételfesték, szinezék stb. Fémteszt is volt az is negatív. Folyton bőrgyógyászhoz járok krémeket , injekciót és tablettákat írnak fel, mindhiába. Nem tudni az okát. Pedig azt kellene tudni és megszüntetni.

        Dr. Csuth Ágnes válasza a allergia témában

        Kedves Hölgyem! Az allergiás kiütéseknek nagyon sok oka lehet, és a kivizsgálása nehéz, sok időt vehet igénybe, és mind a beteg, mind az orvos türelmét próbára teszi. A külső allergének jönnek szóba, aztán gyógyszer, étel, nőgyógyászati, urológiai, belgyógyászati betegségek (pajzsmirigy, autoimmun betegségek, epekő, mellkas eltérés, daganat, stb.), ezeket végig kell vizsgálni vérvételekkel, mellkas rtg.-nel, hasi, kismedencei uh.-gal, széklet vérteszttel, széklettenyésztéssel, stb.. Szóba jönnek még fizikai okok, pl. hideg, meleg, víz, nyomás, stb. ezeket provokációs próbákkal lehet tesztelni. Azt javaslom, hogy egy allergológus bőrgyógyászhoz forduljon, aki átnézi az eddigi vizsgálatokat, és kézbeveszi az ön további kivizsgálását. Remélhetőleg, sikerül az okot megtalálni, mielőbbi jobbulást!


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2010. augusztus 04., 15:47; Megválaszolva: 2010. augusztus 05., 10:33

      • Kérdések és válaszok a témakörben: