• Bőrpír

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő! Pár hete vettem észre, hogy ha egy kicsit is megvakarom a bőrömet, akkor ott nagyon meglátszik a nyoma. Legyen az kezen, arcon vagy lábon. Olyan mintha egy kutya karmolt volna meg. Amikor fésülködés közben a fésű fogai hozzáérnek a homlokomhoz, azok is látszódnak. Ezek a nyomok kb fél óra után tűnnek el. Volt már ara is példa, hogy a karomon piros foltok jelentek meg, análkül, hogy hozzá értem volna a bőrömhöz. Általában érezni szoktam, hogy ahol kipirosodik ott mintha égne is a bőröm. Nem tudom, hogy mitől lehet ez. Esetleg köze lehet a pollen allergiámhoz? Ilyen azelőtt soha nem volt nekem.

        Dr. Csuth Ágnes válasza a allergia témában

        Kedves Hölgyem! Vannak olyan esetek, amikor fizikai stimulus, például karcolás vagy csak egyszerű nyomás hatására bőrkiütés jön létre, ez lehet viszkető csalánkiütés is. Annyiban van köze a pollen allergiához, hogy sokszor ezek az eltérések, betegségek halmozottan fordulnak elő. Kérdés, hogy mennyire zavarja ez az ön életét, életminőségét hogyan befolyásolja, mert ha nagy mértékben, akkor ezeket a stimulusokat kerülni kell, ha nem megoldható, antihisztamin szedése javasolt.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2010. augusztus 04., 13:30; Megválaszolva: 2010. augusztus 05., 10:15

      • Kérdések és válaszok a témakörben: