• Terhesség és allergia egyben?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő!

         

        Kérdésem az lenne, hogy kijöhet-e valakinek a kontakt allergiája (kobalt) terhesség alatt is?

        Terhességem elején megcsináltattam fogaimat,a fogorvos kobaltot is használt a híd felhelyezése során.

        Nem is volt problémám vele, de a terhesség utolsó szakaszában a nyelvemen sebesedés kezdődött.

        Mostanában csináltattam kontakt allergia vizsgálatot, mely kimutatta, hogy a kobaltra érzékeny vagyok.

        Mivel kobaltot is használtak a fogaim javítása során, ezért úgy gondoltam, hogy ez okozza a nyelvemen az elváltozást és ki kéne cserélni a hidat.

        Most egy doktornő azt mondta, hogy nem lehet allergiás elváltozás a nyelvemen, mivel a terhesség során legyengül az immunrendszer, az allergia viszont egy túlzott immunműdödés eredménye, ezért a terhességem során nem jöhetett ki az allergiám, annak csak a terhesség után kellett volna kijönnie, ha valóban allergiáról van szó. Tehát a doktornő szerint ez ellentmondás nem állhat fent.

        Érdekelne, hogy Önnek erről mi a véleménye.

        Egyébként mindenféle vizsgálatot, góckutatáson túl vagyok már, az eremények negatívok.

        Köszönöm válaszát.

         

        WEBBeteg szakértő válasza a allergia témában

        x


        Dr. Gál Mónika
        bőrgyógyász-allergológus

        Dr. Gál Mónika

        Kérdés: 2010-06-01 14:09:53; Megválaszolva: 2010. július 18., 22:20

      • Kérdések és válaszok a témakörben: