• Tengervizes orrspray

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! A kérdésem az lenne, hogy a poratka egyszerű mosással eltávolítható-e?Ha igen, fontos, hogy hány fokon mosok? Mostanában olvastam a pollenhálóról, de nem hiszek benne, tényleg érdemes szúnyogháló helyett ezt feltenni? A tengervizes orrsprayt meddig lehet használni? Allergiás vagyok, de nem szeretnék szteroidos orrcseppet vagy sprayt használni. Azt olvastam, hogy a plüssállatokat a napra kell tenni, vagy a hűtőbe (mélyhűtőbe?), hogy a poratka eltűnjön, igaz ez? válaszát előre is köszönöm

        WEBBeteg szakértő válasza a poratka témában

        Tisztelt  Érdeklődő !

         

        Jó tanácsok atka allergiásoknak.

          - Tartsa a lakás levegőjének relatív páratartalmát 60% alatt, hőmérsékletét pedig 20 C° alatt.
          - Naponta kiadósan szellőztesse a szobákat, különösen a hálószobát! Lehetőleg egyformán fűtse a szobákat, s a levegőpárásítót ne tegye a fűtőtest közelébe!
          - A hálószoba legyen száraz!
          - Ágyneműit hetente cserélje, s legalább 60 C°-on mossa!
          - Cserélje ki állati vagy növényi anyagból (pl. gyapjú) készült matracait, kárpitjait szivacsra, szintetikus anyagokra!
          - Használjon olyan matrac- és ágyneműhuzatot, mely az atkák számára átjárhatatlan, s mégis jól szellőzik.
          - Poros ruháit és cipőit soha ne a lakószobában cserélje le!
          - Soha ne fésülködjön a hálószobában!
          - Ne engedjen be háziállatot a lakásba, főképp ne a hálószobába!
          - A szőnyegeket lehetőség szerint cserélje ki fugázott parkettára, amelyek könnyen tisztítható!
          - Azokat a kárpitokat és szőnyegeket, amelyeket nem tud kicserélni, kezelje atkairtó szerrel!
          - Lehetőség szerint minden "porfogót" távolítson el, mint pl. szőnyeg, falvédő, párna, plüssállat, textil lámpaernyő!
          - Lakása ne legyen túlzsúfolva növényekkel! Lehetőleg ne tartson akváriumot!
          - Minden mosható textíliát mosson ki 60 C°-on, a nem moshatókat pedig adja tisztítóba!
          - Portörléshez mindig nedves ruhát használjon! Csak mosható plüssjátékokat vegyenek, melyek szivaccsal vannak kitömve! A  plüssállatkát  mélyhütőbe  is teheti - átmenetileg.

          - Ha van szellőztető vagy légkondicionáló berendezés, ezek legyenek speciális atkaszűrő technikával ellátottak!

          A  kereskedelemben  lehet  már  kapni  nagyteljesitményü, igen  hatékony  ( és  igen  drága  )  porszivókat.

          Poratkamentesitő  cégek  elérhetőségét megtalálja  a NET-en.   A  tengervizes  orrspray   igen  hosszu  ideig - akár  naponta  is -  használható.

          Allergias  nátha  kezelését  rendelőmben  készséggel  vállalom ( www. aku.tar.hu  )

          Tisztelettel




        Kérdés: 2010-05-14 12:49:38; Megválaszolva: 2010. május 14., 12:49

      • Kérdések és válaszok a témakörben: