• Eldugult orr

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        66 éves vagyok, de az orrom igazán sohasem szelelt rendesen,1965-ben orrsövénnyel műtöttek, de az orrom nem szelelt jobban,alig van olyan kórház/ORFI,Korányi tbc/ ahol ezt fel nem vetettem volna.Igen sokáig szedtem régebben prednisolont, utána Oradexont kavartam Naphasolinnal, késöbb kaptam a Honvéd kórházban Rhinocort Aqua 64, most pedig Medrolt ami ugye Prednisolon,és Marimerrel kell kimosni cseppentés előtt az orromat, kérdezem:A marimert lehet-e élettani só oldattal heléyettesíteni, ugyanis az a fránya tengervíz igen drága,Még eddig ez a legjobb megoldás az életemben ami az idült Rinitist kezelni tudja, nem vagyok semmire sem allergiás!A medrolt úgy kellett szednem, hogy naponta csökkent menny iségben :1,1,1, utána háromszor fél tabl. utána háromszor negyed tabl.És így aTV által nagyon hirdetett Rhinospre pluszt már nem is kell használnom, mert tőle teljesen tönkre ment a nyálkahártyám, amit Coldastoppal javítok meg kell-e még idönként esetleg használnom a Medrolt, hogy a Rinitist sakkba tartsa? köszönöm a válaszukat és BUÉK!

        WEBBeteg szakértő válasza a orrdugulás témában

        Tisztelt Kérdező!


        Sajnos az orrdugulás, ha csak ilyen kemény gyógyszerekre -mint a Medrol- csökken csak akkor elég kemény dió. Valószinű egy rhinitis vasomotorica van jelen, ami a rhinitis allergicának a megfelelője, csak itt nincs allergén és ezért nincs olyan jó terápiás válasz a lokális szteroidokra: Rhinocort, Flixonase, Nasonex, stb.
        Azt javasolnám hogy vegyen a gyógyászati segédeszközök boltjából egy orrzuhanyt, ami nem más mint egy műanyag tartály amiből az orrba lehet fecskendezni a fiziológiás sóoldatot egy kis bikarbónával vegyítve, természetesen felmelegítve úgy 30-34 fokra. Ha ezt megtanulja csinálni, akkor naponta 2x teljesen ártalmatlan, mert csak mechanikusan távolítja el a váladékot az orrból és segít a nyálkahártyának, nem károsítja, mint az orrcseppek.

        A befújás alatt a gégefedőt zárva kell tartani ami olyan mintha nyomna, de nem fujja ki a levegőt a tüdőből, de erőlködik. Igy a gégefedő zárt és az orrba fecskendezett oldat a száján jön ki és nem jut le a légútakba.
        Ha szüksége van Medrolra akkor ezt csak rövid ideig szedje és hagyja el, úgy ahogy eddig csinálta.


        Tisztelettel:

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-01-12 16:54:28; Megválaszolva: 2011. augusztus 18., 14:13

      • Kérdések és válaszok a témakörben: