• Allergia

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        tISZTELT DOKTOR ÚR!

        Fél évig napi 1 dl aloe verát ittam, két részletben. (nagyon jól csökkentette a gyomorsavat) Fél évig más készítményt használtam, majd pár hete újra elkezdtem. Reggel, rögtön megittam 1 dl-t. Kb. délre izzott az egész arcom és két napig piros foltos volt. Pár napig nem vettem be, majd napi 1 kávéskanállal adagoltam, most napi két evőkanálnál tartok, ha kicsit többet iszok, mintha kicsitm viszketne egy folt az arcomon. Kérdésem: ez aloe allergia, vagy visszatudom- e szoktatni magam rá. Nem szeretnék lemondani róla, hiszen nagyon jó a gyomorégésre. Köszönöm

        WEBBeteg szakértő válasza a aloe vera allergia témában

        Kedves Kérdező!

        Ha panaszait az aloe vera fogyasztása váltja ki, akkor valamelyik összetevőre ezek szerint tényleg allergiás. Ismert reakció, hogy ha az allergént fokozatosan adagoljuk, elérhető a tolerancia, vagyis ismét képes lehet az aloe fogyasztására reakció nélkül. Azonban ez a folyamat csak lassan, szakaszosan megy végbe, és ha bármilyen tünete jelentkezik, inkább hagyja abba a próbálkozást.

         

        Üdvözlettel: Dr. Plósz János, gasztroenterológus


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-06-10 09:50:14; Megválaszolva: 2011. október 05., 11:37

      • Kérdések és válaszok a témakörben: