• Rovar csípés allergia

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        tTisztelr doktor úr!

         az én problémám az, hogy a kollégiumunkban ágyipolsokák vannak.Eddig is ha megcsíptek duzzadt erősen piros égő viszkető érzéssel jártak.Nemrégiben azonban ha egy helyen megcsíp akkor más helyeken is kijönnek rajtam csalánkiütés szerű tünetek.Nagyon kellemetlen mert ég és viszket,apró fehéres középpel.De biztos, hogy nem újabb csípések mert inkáb kiütés jellegű.

        A kérdésem az lenne, hogy ez allergia?És ha igen mit kell tennem ?

        Válaszát előre is köszönöm   

        WEBBeteg szakértő válasza a allergia, rovarcsípés témában

        Tisztelt kérdező!

        Igen, allergiás reakciója alakult ki a csípésre, ezért az a legfontosabb hogy kerülje a csípést. Ha megcsípi a poloska, akkor vegyen be ún. antihisztamin gyógyszert és kenje be az allergiás kiütéseket rázókeverékkel vagy szteroid krémmel.

         

        Üdvözlettel: Dr. Bodnár Edina


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-09 19:39:17; Megválaszolva: 2011. szeptember 29., 12:25

      • Kérdések és válaszok a témakörben: