• Allergia miatt?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktor úr.Körülbelül 10 éve vagyok allergiás különbféle növényre,de leginkább az atkára és a porra.Szedtem is rá vagy négy féle gyógyszert,viszont az elmúlt 1 évben abbahagytam a gyógyszerek szedését,és szinte tünetmentes vagyok.De van egy problémám,ami nem múlt el.Eléggé kellemetlen a lehelletem évek óta.Nincs rossz fogam,használok fogselymet,a nyelvemet is tisztítom minden alkalommal.Elmentem a belgyógyászatra,hogy elmondjam szeretnék gyomortükrözést,hogy kiderüljön nyitott-e a gyomorszájam,de a belgyógyászaton azt mondták,hogy nem lát okot a tükrözésre.Azt is mondta nekem a belgyógyász,hogy ha allergiás vagyok,akkor van torokváladékom és valószínű,hogy azért kellemetlen a lehelletem.És emlékeztem rá,hogy nekem pár éve azt mondták a tüdőgondozóba,hogy a torokváladék,az allergám miatt van és nem is fog elmúlni.A kérdésem az lenne,hogy ezek szerint nem tehetek semmit,hogy elmúljon a torokváladék miatti kellemetlen lehelletem? A választ előre is köszönöm. Tisztelettel; B.Anita

        WEBBeteg szakértő válasza a kellemetlen lehellet témában

        Tisztelt Kérdező!


        Nem valószinű, hogy allergiája miatt kellemetlen a lehellete. Ha mégis ezért váladékos a torka, akkor, ha elkezdi ismételten szedni az antiallergiás gyógyszert: Aerius-t, vagy Xyzal-t akkor a lehelet meg kéne szünjön. Akkor megpróbálhatunk egy másfajta szert, egy oltást az atkák ellen és lehet az hatékonyabb lesz és a lehelete is tisztább marad. Ennek ellenére végeztessen egy kilégzési tesztet: urea C13 a neve és a gyomorban levő baktériumot a Helicobacter pylorit mutatná ki. Ha ez pozitiv akkor lehet, hogy mégis Önnek van igaza és a gyomrától van a panasza. Még tájékoztasson a fejleményekről.

         

        Üdvözlettel: Dr. Brugós László


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-27 13:40:36; Megválaszolva: 2011. szeptember 28., 10:33

      • Kérdések és válaszok a témakörben: