• Vasomotor rhinitis

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

         

                        TISZTELT FŐORVOS ÚR!

         

          Korábban írtam őnnek,én lennék "az allergiás kismama"aki már négy hónapja orrdugulással küzdök.Válaszát utólag is nagyon szépen köszönöm,vasomotor fajtáját tetszett sejteni a panaszaim mögött,valószinű,hogy így is van.Lassan szülés előtt állok,és egy kicsit tartok mert olyan megfoghatatlan az egész kórkép,hogy mi okozza,mire vigyázzak?

             Elmentem allergológushoz,az alábbi therápiát javasolta,amitől jobb lett egy kicsivel,de teljesen hektikus a dolog,rendszeres az orrdugulás,tüsszögés és orrfolyás.Gyógyszerben a ZYXALT kaptam,ésAVAMS -ALLERGODIL orrcseppeket.Hát az orrcseppektől még jobban eldugul az orrom.Végzem az orröblítést is ahogy tetszett javasolni,próbálkozok.

              Megkérdezném,hogy ha megszülök,milyen kivizsgálásra menjek el és hova ?szivesen venném ha javasolna valamit e téren is.

              A steroidokra reagál ez a tipusú allergia?és lehet mellette szoptatni mert hát így még komoly éjszakázás vár rám és állandó levegőtlenségben ige rossz már.

             A claritin hatóanyaga más mint a Xyxalt-é?megpróbáljam még azt,ha belefér a válasza szülésig?egy éve volt allergia panel vizsgálatom és negatív volt,egy korábbi testnél volt magasabb a házipor,de a panel azt sem mutatta pozitívnak,ezért olyan nehéz,hogy mire reagál ez a vasomotor rhinitis?

             A rhiocort aqua szoptatásnál jó lehetne,hatásosabb mint amit kaptam?

              Nagyon hálás vagyok önnek, nagyon jó egészséget és minden jót kívánok önnek

        szeretettel egy szülészetes főnövér!

        WEBBeteg szakértő válasza a Vasomotor rhinitis témában

        Kedves "Allergiás Kismama"!


        Először is nagyon könnyű és szövődménymentes szülést és egészséges kisbabát kívánok Önnek és kedves férjének. Legyen minél nagyobb örömük kisgyermekükben családjuk boldogságára. Minél pozitívabb élményekben lesz része, ezek részben javítani fogják panaszait. Én azt is remélem, mert erre is vannak adatok, hogy szülés után megszűnik a fokozott vérbőség, ami valamilyen mértékben javítani fogja orrdugulását.
        Ami a kivizsgálást illeti, én fül-orr-gégészt javasolnék, mivel itt az orrnyálkahártya a "ludas". Szteroidok és más sem nagyon hatékony rá, ezért, főleg, hogy nyálkahártyavérzést is okoz én sem Rhinocort, sem Avamyst, sem Allergodilt  nem javasolnám. A Claritine és a Xyzal hatása azonos, de hatóanyaguk nem azonos. Az egyik loratidine, a másik meg levocetirizine. Ha panaszai megmaradnak akkor sem javasolnék tablettát mert átkerül a tejbe szoptatással, ezért csak az orrmosás, öblítést merném ajánlani, ami tudom nem teljesen hatékony, de más jobb nem nagyon van és még károsak is lehetnek. Talán a fül-orr-gégész talál valamilyen helyi elváltozást, orrpolypozist, szeptumdeviációt és javíthat azokon. Ha mégis olyan mértékben maradnak panaszai, akkor csak Claritine-t és Rhinocort Aquat szedjen.
        Köszönöm kedves jókívánságait és én is kívánok Önnek mnden jót.

         

        Üdvözlettel: Dr. Brugós László


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-19 19:35:06; Megválaszolva: 2011. szeptember 27., 06:08

      • Kérdések és válaszok a témakörben: