• Melegkiütés?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktornő/doktor úr,

        25 éves lány vagyok és az utóbbi néhány évben, a tavaszi-nyári melegek kezdetével furcsa kiütések jelennek meg a dekoltázsomon, de sehol máshol a testemen. Ezek a bőrelváltozások kinézetre pattanásokra emlékeztetnek, vörösek és általában aprók, néha viszketnek, néha nem. Van, amelyik csak pirosas dudor, de akad olyan is, amiben belül valami fehéres anyag van, akár a pattanásban/mitesszerben. Ezek a kiütések aztán kisebb-nagyobb számban (minél melegebb van,annál több) egész addig nem tűnnek el a dekoltázsomról, amíg tart a meleg, ahogy viszont hűvösödik az idő, felszívódnak, ősszel-télen pedig teljesen tiszta a bőröm. Korábban már kivizsgáltattam, de nem tudták pontosan megmondani, mi ez, csak azt mondták, valami enyhe bőrirritáció. Az antibiotikumos krém, amit akkor kaptam, nem ártott, de nem is használt, ezenkívül azt javasolták, hogy tartsam tisztán és használjak olyan speciális készítményeket, amiket pattanásos bőrre ajánlanak.

        Kérdésem: mik lehetnek ezek a kiütések, mi okozhatja és mit tehetek ellene?

        Válaszát előre is köszönöm

         

        WEBBeteg szakértő válasza a napallergia témában

        Tisztelt Kérdező!

        Én úgy gondolom, napallergiája van, melyet csak fénykerüléssel és 50 faktoros fényvédő alkalmazásával lehet megakadályozni.

         

        Üdvözlettel: Dr. Bodnár Edina


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-20 09:46:28; Megválaszolva: 2011. szeptember 26., 14:02

      • Kérdések és válaszok a témakörben: