• Száraz köhögés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Egy ideje folyamatosan köhögök. Allergiás vagyok, az már kiderült, perubalzsamra, meg nyírfára, parlagfűre, fekete ürömre. Folyamatosan szedem a felírt allergia gyógyszert. A köhögés folyamatos, száraz, időnként már hányingerem is van tőle.

        Mit tegyek? Hová menjek ezzel a problémával? Mi lehet a köhögés hátterében?

        Köszönöm válaszát!

        WEBBeteg szakértő válasza a köhögés témában

        Tisztelt Kérdező!


        Nem valószínű, hogy köhögését allergiája okozza, két ok miatt: az egyik, hogy a perubalzsammal, parlagfűvel, nyírfával és fekete ürömmel csak keveset találkozik, mivel ezek szezonhoz vannak kötve, másrészt, hogy, ha ezt allergia okozná akkor a gyógyszer csillapítaná.
        Az allergia lehet egy ok, vagy asztma, de gyakoribb más okokat is figyelembe kell venni, mint vérnyomáscsökkentő (Ednyt, Tritace, Accupro, Renitec stb), gyomorsav reflux a nyelőcsőbe, krónikus arcüreggyulladás stb.
        Ezen kívül nagyon sok más ok is lehet, amit ki kéne vizsgáltatni. Én tüdőgyógyász-allergológust javasolnék ennek érdekében.

        Üdvözlettel: Dr. Brugós László


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-13 10:56:23; Megválaszolva: 2011. szeptember 26., 09:34

      • Kérdések és válaszok a témakörben: