• Higanyallergia-allergiás kontakt dermatitis

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves doktor Úr/Nő!

        Nálam egy évvel ezelőtt kezdőtt a probléma, hogy foltosan barnultam a combomon, aztán csalánszerű kiütések jöttek ki rajtam amik nagyon viszkettek...de kb félév után semmi kinom nem volt csak a foltos barnulása combon és kozmetikumokat is használtam....most viszont beutaltak epicudan tesztre ahol kijött hogy a higanyra vagyok érzékeny és a foltos barnulás is azért lehet,mert valószinű vmilyen higanytartalmú kozmetikumot használtam és azzal mentem napra. Azt mondták hogy ne használjak semmiylen kozmetikumot és napra sem ajánlják hogy menjek- bár féléve nem is voltam már.Tényleg lehet emiatt? És hogy egyenletesen barnuljak lehet tenni vmit?béta karotin használna?most már alig látszik mert lekoptam már azóta:) illetve nem kaptam tájékoztatást mégis milyen dolgokban található higany, lehetne vhol erről vmit kérni? egyébként fém allergia miatt utaltak be mert a bizsukat nem birom viszont arra nem lettem pozitiv. Bár nekem ez az egész higanyérzékenység furának tűniik, bár mindegy ezt mutatti ki a vizsgálat...

        remélem tud nekem segiteni. Köszönettel: Nunszy

         

        WEBBeteg szakértő válasza a higanyallergia témában

        Kedves Kérdező!

        Higanytartalmú kozmetikumoktól kialakulhatnak hasonló tünetek, ezért kerülje a higany tartalmú kozmetikumokat, melyeket így nem lehet felsorolni, a termékek cimkéjén fel kell legyen tüntetve.

         

        Üdvözlettel: Dr. Bodnár Edina


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-01 10:21:46; Megválaszolva: 2011. szeptember 22., 11:42

      • Kérdések és válaszok a témakörben: