• Allergia

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő-Úr!Fém allergiám van,pontosan nem tudom mikre vagyok allergiás,mert nem voltam még allergia vizsgálaton.De nem bírja a bőröm a bizsukat és az öv csattot.Bőröm azon a területeken pattog ki és viszket,ahol épp érintkezik ezekkel a fémekkel.a bőr más területein nem jelentkezikA hajfestéket is bírom..A kérdésem:tetoválást szeretnék a derekamra,fekete tintásat.Ha jól tudom,a fekete tinta eggyáltalán vagy kevésbé irritáló.olvastam,hogy van börzsönyfából készült tinta,azt kéne beszereznem?Ha megcsináltatom a tetoválást,utána sok gondom lenne vele?Vagy nem érdemes megcsináltatnom?Esetleg van valami olyan festékanyag ami nem vált ki allergiás reakciót?És mennyi az esélye,hogy nem bírná a bőröm a fekete festéket?Válaszát előre is köszönöm!Tisztelettel:Nicol88

        WEBBeteg szakértő válasza a tetoválás, allergia témában

        Tisztelt Kérdező!

        A tetoválás elkészülte előtt fel kellene tenni a hátára egy ún. epicutan tesztet, hogy megállapítsuk, hogy mire allergiás. Illetve a rutin epicutan tesztsor mellé fel kellene helyezni azt a festéket, amivel a tetoválást el szeretnék végezni.

         

        Üdvözlettel: Dr. Bodnár Edina


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-23 21:22:15; Megválaszolva: 2011. szeptember 15., 12:20

      • Kérdések és válaszok a témakörben: