• Allergia

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő!születésem óta allergiás vagyok a penicilinre és a pirinekre.szóval nem szedhetek semmi olyan gyógyszert amibe ezek a dolgok benne vannak.több allergiás roham után derültez ki hogy mégis mire vok allergiás.kórházba még nem kerültem ezek miatt..mik lehetnek az allergiás tünetek ha mondjuk ien gyógyszer kerül a szervezetembe?akár halál is lehet a következménye?Köszönöm előre is a válaszát.

        WEBBeteg szakértő válasza a penicilinérzékenység témában

        Tisztelt Kérdező!


        Ha valaki allergiás penicillinekre és pirinekre akkor ezeket a gyógyszereket nem kell szedni, mindig meg kell említeni az orvosoknak, hogy ezeket ne írja fel. Bevételük után kialakuló súlyosság az sok mindentől függ és általában progresszív, tehát fokozódik a mellékhatás, de csak akkor, ha valamilyen úton ( hús, tej, más élelem) mégis ezek az anyagok bármilyen kismértékben , de bejutnak a szervezetébe.

        Nagyon sok más antibiotikum és lázcsillapító, esetleg gyulladácsökkentő létezik amit kaphat és nincs ezekre szüksége életmentő célból. Véletlenszerű bejutásuk lokális tünetektől (viszketés, kiütés) súlyos eszméletvesztéssel járó anaphilaxiás sokkig terjedhet. Ez utóbbi életveszélyes, de törekedjen bármilyen először fogyasztandó gyógyszer orvos felügyelete előtt történő bevételére.

        Tisztelettel: Dr. Brugós László

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-16 21:19:24; Megválaszolva: 2011. szeptember 15., 07:18

      • Kérdések és válaszok a témakörben: