• Allergia - hízás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Úr

         

        29 éves nő vagyok. Három éve szedek folyamatosan allergiás tüneteimre, Xyzal-t, Aerius-t, Telfast-ot felváltva. A bőrpróbás tesztek ugyan nem mutatják ki mire vagyok allergiás, de egész évben télen-nyáron, orrfolyásos, szemviszketős tüneteim vannak.

        Mindig inkább vékony testalkatú voltam, a 158 cm magasságomhoz 50-52 kg-os voltam, viszont az utóbbi 2-3 évben évről évre 2-3 kilót felszedtem, jelenleg 62 kg a súlyom. Pedig rendszeresen sportolok, odafigyelek az étkezésemre is.

         

        Pajzsmiriggyel kapcsolatos vizsgálaton 2 hónapja voltam, azzal minden rendben. Így arra gyanakszom, hogy ezek a gyógyszerek állhatnak a hízásom hátterében.

        Jól gondolom?

        Köszönöm válaszát.

        WEBBeteg szakértő válasza a allergia, hízás témában

        Tisztelt Kérdező!


        Először is tisztázni kéne, hogy mi az oka az egész évben fennálló náthájának. Olyan nincs, hogy allergiás, de a bőrpróbája nem mutatja ki. Van sajnos nem -allergiás rhinitis is, tehát ezt kéne tisztázni először, hogy kell vagy nem szedni őket. A hízás kérdésére azt tudom válaszolni, hogy ezek a legújabb generációs antihisztaminok nem okoznak álmosságot, lehet gépkocsit vezetni használatuk mellett és nem is hizlalnak. Nem tudom ismeri azt a viccet, hogy általában ami jó az embernek az vagy törvénytelen, vagy erkölcstelen vagy hizlaló. Lehet, hogy Önnek ez okozhat súlyfölösleget, mert kizárni teljes pontossággal nem lehet, de azt szeretném javasolni, hogy vizsgáltassa felül, hogy kell ez a szer Önnek, nincs-e más oka a súlygyarapodásának és ha szükséges az antihisztamin szedése akkor a sport mellett csökkentse a kalória bevitelt, mert másként nem megy. Tudom nehéz, de vannak olyan egyének ( többek között jómagam is) akik bármitől híznak. Nehéz dolog, de ne keseredjen el, mert, ha ilyen módon érdekli a testsúlya biztos sikerül felülkerekedni.


        Tisztelettel:

         Dr. Brugós László

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-05 21:16:58; Megválaszolva: 2011. szeptember 12., 13:31

      • Kérdések és válaszok a témakörben: