• Asztma vagy allergia?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Udvzolom.Nemreg elmentem allergologushoz hogy a vegere jarjak a sok tuszogesnek,konnyezesnek,bedugult orrnak.Nehany kerdes utan megallapitotta hogy asztmas vagyok es felirta a Seretide diskus nevu inhalator feleseget meg aerus tablettat.Az allergia tesztet is megcsinalta de az ellen semmit gyogyszert nem kaptam.Elkuldott ful-orr-gegeszhez,aki megallapitotta hogy orrsovenyferdulesem van es felirt egy orrspraytAvamy nevut,miutan elmondtam a panaszaimat.Kerdesem az hogy ijen egyszeruen meglehet allapitani hogy asztmas vagyok,nehany kerdesbol?hasznaljam a gyogyszereket?arthatnak ha felrediagnosztigalt?2  het mulva kell menjek kontrollra.

                                                                                              Tisztelettel Mex

        WEBBeteg szakértő válasza a allergia témában

        Tisztelt Kérdező!


        Ha már ilyen közvetlen rákérdezett, az asztmát több ideig kell megfigyelni és légzésfunkciós vizsgálatokkal lehet megerősíteni a diagnózist. Amit Ön elmondott az orvosnak és az allergia teszt kimutatott, abból legfeljebb arra lehet következtetni, hogy allergiás rhinitise van és hogy ezt egy orrsövény elferdülés jelenléte ront.  A kezelés OK. Az Aerius és az Avamys az allergiás rhinitis teljes és legmodernebb kezelése. Nem tudom, hogy a Seretidre szüksége van, vagy nem, mert a légzésfunkciós vizsgálatról nem írt. Szerintem ártani nem fog. Azt nem mondhatom, hogy ne szedje, mert még gondolni sem merek, arra, hogy a kolléga aki megvizsgálta ne ítélte volna meg helyesen az Ön állapotát. Ennek megfelelően, ha visszamegy kontrollra akkor kérdezzen rá, hogy kell, vagy nem szedni tovább a szert az asztma miatt, mert, hogy az nem biztos, hogy van Önnek.


        Tisztelettel:

         Dr. Brugós László

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-02-27 23:15:31; Megválaszolva: 2011. szeptember 08., 20:19

      • Kérdések és válaszok a témakörben: