• Orrcsepp II.

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr! Köszönöm válaszát. Allergológiai vizsgálaton voltam, alig 2 keresztes, háziporatka, lisztatka, és csalán allergiát mutatott ki. Kaptam először a Parlazin+Nasonex párost, ez jó is volt 1-2 hónapig, aztán valami miatt elromlott. Azóta már két vagy három másik variációt is kipróbáltattak velem de nem használt egyik sem. A tanácsát köszönöm ki fogom próbálni. A biztonság kedvéért azonban legyen kedves néhány ötltetet adni olyan orrdugulás elleni szerekre amik a terhesség alatt is használhatóak. Vagy esetleg homeopátiás szerek? Előre is köszönöm. Tisztelettel: Szenyéri Judit

        WEBBeteg szakértő válasza a allergia témában

        Tisztelt Judit!


        Úgy gondolom, ha Önnek ilyen erős és kitartó panaszai vannak és ennek hátterében házi poratka allergia áll, akkor először a hálószobájában kéne alaposan körülnézni és eltávolítani minden olyan bútort, kárpitot, szőnyeget, padlószőnyeget, ami foghatja a port és fenntarthatja. Az ágyneműjét hetente mossa ki 60 fok felett és, ha vannak valamilyen díszszőnyegek, állatszőrök a falon ezeket is el kéne távolítani.

        A háziporatkára érzékeny allergiás beteg hálószobája nagyon "szegényes" kell legyen szinte az ágyon kívül ne legyen semmi, ami "fogja és terjeszti a port" .Gyakori takarítás, de ne Ön végezze és Acarosan nevű habbal ( van még a gyógyszertárakba? sajnos nem tudom) kéne előkezelni a porszívózás előtt. Egyelőre ezeket végeze el és amit javasoltam tegnap. Gyógyszeresen meg Claritine+Rhinocort Aqua orrspray. Ha még nem terhes, akkor meg kéne próbálni a Staloral atka elleni deszenszibilizálást a 350. összetételt, ami házi poratkát és lisztatkát tartalmaz. Ezt allergológusa felírhatja Önnek. Aztán ezt lehet a terhesség alatt is folytatni, csak új terápiát nem lehet elkezdeni, ha már terhes időközben.

        Tisztelettel:  Dr. Brugós László

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-02-05 10:48:36; Megválaszolva: 2011. szeptember 01., 10:05

      • Kérdések és válaszok a témakörben: