• Hideg allergia???

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor úr!

        Dunaújvárosban élek, egy 20 éves lány vagyok! Egy nagy problémával fordulok Önhöz, amire még nem jött rá a háziorvosom! 3 éve vettem egy tengerimalacot, ezzel nem is lett gond, csak elkezdődtek a tünetek. Az én panaszaim: orrdugulás (ez a legfőbb problémám), tüsszögés. Nem használ semmilyen orrcsepp, gyógyszerből is csak a Zyrtec-tabletta.( ideig-óráig). Voltam allergia vizsgálaton de az eredmény negatív lett MINDENRE! ( bár tengerimalac tesztük nem volt). Azóta eltelt 2 év és a háziorvosom azt mondta, hogy hideg allergiám van! Ez lehetséges?? Utána olvastam a neten egy pár beteg panasza között és nekik teljesen mással jár! Nálam ez csak télen jön elő, de nagyon zavaró hiszen alig kapok levegőt, és úgy szuszogom, mint egy idősebb ember. (20 éves vagyok). Ön szerint mit kéne tennem?? Lehetséges, hogy ez hideg allergia lenne?? Válaszát előre is köszönöm!!

        Tisztelettel Vivien

        WEBBeteg szakértő válasza a orrdugulás témában

        Tisztelt Kérdező!


        Nincs hideg allergiája. Arra az a jellemző, hogy hideg levegő vagy víz hatására a bőrön csalánkiütéshez hasonló bőrkiütések jelentkeznek. Ehhez viszketés is társulhat.
        Ahogy értem Önnek orrdugulásos panaszai vannak, mely egyidőben jelentkezett a tengerimalaccal, de sem az antiallergiás kezelés, sem az allergia teszt nem igazolta, hogy allergiás lenne. Ebben az esetben Önnek vasomotor rhinitise lehet, ami hasonló az allerigás rhinitsre, csak sajnos nem olyan jó a terápiás válasza. Én azt javasolom menjen el egy fül-orr-gégészhez és vizsgáltassa meg magát, hogy nincs egy orrsövény elferdülése vagy valamilyen helyi oka annak, hogy bedugul az orra. Ha mégis allergiás rhinitise van akkor csak fognak találni valamilyen hatásos gyógyszert az Ön panaszaira. Én addig azt javasolnám, hogy vegyen a gyógyászati segédeszközök boltjába egy orrzuhanyt és fiziológiás sóoldattal 30 fokra felmelegítve tisztitsa ki az orrát naponta 2x. Ez segíteni fog addig mig valamilyen megoldást találtnak az orvosok.


        Tisztelettel:

         Dr. Brugós László

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-01-22 22:42:43; Megválaszolva: 2011. augusztus 25., 11:32

      • Kérdések és válaszok a témakörben: