• Mi okozza a hidegallergiát?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Mínusz tizenöt fok környékén allergiás kiütések lesznek a combom belső felén, és mindaddig ott is maradnak amíg a hőmérséklet mínusz tíz fok környékére nem emelkedik. Néha kalcium hatására csökken de nem múlik el tavaszig, és mivel jelenleg olyan helyen lakom ahol nem ritka a mínusz 30 fok sem, érdekelne, hogy van-e erre megoldás.

        WEBBeteg szakértő válasza a hidegallergia témában

        Tisztelt Kérdező!

        A hidegallergia leggyakorib oka, hogy a hideg hatására a bőrben lévő hisztamin felszabadul, és kiütést, viszketést okoz. Ezekben az esetekben a melegebb ruházattal, illetve a kimenetel előtt bevett antihisztamin készítménnyel lehet védekezni. De okozhatja a hidegallergiát fertőzés, autoimmun betegség is, amely betegségek gyógyítása vezet csak a hideg által okozta allergia megszűnéséhez. Ezt egy allergológiai szakrendelésen vizsgálják ki.

        Dr. Brugós László

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-01-03 11:28:46; Megválaszolva: 2011. augusztus 23., 14:15

      • Kérdések és válaszok a témakörben: