• Allergia?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        hali! a hideg idő beköszönte után rendszeresen viszket a combom, lábszáram és a hasam. ez független a viselt ruha vastagságától. valaki azt mondta, hogy hidegallergiám van. létezik ez? mit használhatok a kezelésére? üdv hzs

        WEBBeteg szakértő válasza a hidegallregia témában

        Tisztelt Kérdező!


        Sajnos létezik olyan, hogy "hidegallergia". Több oka is lehet, a gyakoribb az , ha az alacsony hőmérséklet miatt a bőrben levő hisztamin felszabadul és viszketést meg kiütést okoz. Kivédeni csak úgy lehet, ha kesztyűt, sapkát és melegruhát veszünk fel, ha kimegyünk a szabadba. Ki kell vizsgálni mert lehet más oka is, fertőzések, autoimmun betegségek stb. Ezek kezelése után elmúlik a hidegallergia. Ha nincs más oka "csak a hideg", akkor magától is elmúlik. Ha a "melegruha" nem segít, akkor a szabadba történő kimenet előtt lehet bevenni antihisztamint ( Aerius, Xyzal, stb) vagy Zaditent is. El kell menni egy allergológiai kivizsálgásra.


        Tisztelettel:

         

         Dr. Brugós László pulmonológus-allergológus

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-12-20 20:12:24; Megválaszolva: 2011. augusztus 22., 09:09

      • Kérdések és válaszok a témakörben: