• Mediátor diéta

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Illetékes ! A páromnak ételalergája van, és a kórházi kezelés után mediátor diétát rendeltek neki. Szeretnék többet tudni erről a diéta fajtáról. Információjukat előre is köszönöm : Zoltán

        WEBBeteg szakértő válasza a mediátor diéta témában

        Tisztelt Kérdező!

        Írja, hogy párjának ételallergiája van és kórházi kezelését követően mediátor diétát rendeltek el. Biztos vagyok, hogy akkor el is mondták konkrétan mit ehet és mit nem valamint mennyi ideig. Vannak olyan élelmiszerek, melyek vagy saját összetételük, vagy tartósítószer tartalmuk miatt képesek mediátorokat felszabadítani. A mediátorok képesek a szervezetben allergiához hasonló reakciókat kiváltani. Iyen a chinin vagy a salycilát tartalmű szerek, melyek hisztamin felszabadítására képesek. Hasonló hatással rendelkeznek és hisztamint szabadítanak fel a tojásfehérje, a földieper is. A különböző sajtok, a sör, konzervek, paradicsom, avokádó, ananász, halfélék, vörösbor vasoaktiv-amin tartalmú mediátorokat tartalmaz.

        A mediátor diéta lényege, hogy elkerüli a mediátorok ilyenfajta bevitelét is.

        Tisztelelettel:

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-10-01 11:00:28; Megválaszolva: 2011. augusztus 09., 10:30

      • Kérdések és válaszok a témakörben: