• Vérkép elemzés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Hölgy! én egy 29 éves lány vagyok. Tudni kell rólam hogy 1998-tól pánikbetegségben szenvedek. de 2005 óta már talán sikerült túltennem magam ezen. Bár eléggé ideges, stresszes vagyok, és mindentől nagyon félek. Néha Szoktam bevenni a Frontin 0,25mg tablettából. 1 hete voltam vérvételen. Az eredményeim a következőek lettek: HGB: 162 g/l; HCT: 0,47 l/l; MCV: 100 fl; MONO: 3,2%; Összkoleszterin: 5,8; Triglicerid: 2,5; C reaktív fehérje ultraszenzitív: 5,83 mg/l. Ezt bemutatva a körzeti orvosnak, felírt FENOBRAT 250 mg. kapszulát. a koleszterinre. a többire annyit mondott hogy gyulladás van a szervezetemben. és ennyi. viszont tudni kell hogy 1-2 héttel ezelőtt mellkasi szúró fájdalmam volt és hőemelkedésem. erre kaptam 2 féle antibiotikumot egymás után persze, mert az első nem használt. Cifloxin szedtem előszőr aztán augmentint. mindeközben olyan a bőröm, ha megvakarom így felduzzad mint egy szúnyogcsípés. ez lehet antibiotikum mellékhatása? vagy esetleg allergia?Annyi mindent olvastam már és nemtudom hogy mi lehet a baj. Közben most valami hüvelyi fertőzést is elkaptam. Viszket szúr és éget. Úgy érzem hogy van összefüggés ezek a tüneteim között,valami vírus, vagy egy fertőzés lehet a háttérben. milyen vizsgálatok szükségesek ezek kiderítéséhez? Válaszát előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a vérkép témában

        Tisztelt Kérdező!


        Nem igen értettem miért ment el vérvételre, vagyis milyen tünetei, panaszai voltak, ami miatt elment az orvosához. A laborokból nem feltétlenül következik az antibiotikus kezelés javaslata, még, ha a CRP 5 felett volt. A triglicerdije egy kicsit magasabb, de ezt megfelelő diétával, követéssel megoldhatja, mert a cholesterin szintje viszont normális. A viszketés amire panaszkodik, az az Augmentin mellékhatása, ez sajnos elég gyakori. Gombásodásra egy kis Canesten kenőcsöt, vagy hüvelykúpot, de inkább irassa fel a nőgyógyászával. Nem fertőzés, ne ijedjen meg.


        Tisztelettel:

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-09-23 13:42:43; Megválaszolva: 2011. augusztus 08., 13:05

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Indul Az év praxisa a Kárpát-medencében pályázat második szakasza!
        Tekintse meg infografikánkat, és tudjon meg többet az ajakherpeszről!
      • Hirdetések
      • Infografika és videó