• Hidegallergiám van?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Télen jelentkezett először a problémám. A hideg hatására kipirosodik a bőröm különböző helyeken, ami nagyon viszket. Meleg hatására elmúlik. A labor vizsgálat jó volt. Az orvosom szerint lehet, hogy immunbetegségre utaló jel. További vizsgálat szükséges. Ön szerint ez egy hidegallergia?

        WEBBeteg szakértő válasza a hidegallergia témában

        A hidegallergiának legalább két változata ismert. Az egyik mikor a hideg fizikai hatására különböző, a szervezetben levő anyagok 4 fok alatt kicsapódnak és urticariát, csalánkiütést okozhatnak. Ez általában a perifériás keringésnél észlelhető: ujjbegy, orr stb. Ezt jégkockával ki lehet próbálni. Ennek nincs semmi köze immunbetegségekhez, de sajnos nehéz elkerülni, csak óvatos öltözködés és kesztyű viselése hozhat megoldást. Ez idővel el is múlhat. A másik fajtája, mikor a szervezetben különböző immunfolyamatok olyan antitesteket hoznak létre, melyek a hidegre kicsapódnak. Ezeknek a jelenlétét csak laborvizsgálattal lehet kimutatni. Én javasolnám, hogy forduljon szakemberhez, hogy vizsgálják ki, még ha más panasza ezen kívül nincs.

        Tisztelettel:Dr. Brugós László pulmonológus-allergológus


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-09-16 14:52:42; Megválaszolva: 2011. augusztus 08., 08:23

      • Kérdések és válaszok a témakörben: