• Kontakt allergia?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        pénteken gyógyfürdőben voltam, vasárnap alhasi görcseim voltak majd belázasodtam. advil ultrat vettem be, panaszaim megszűntek. hétfőn délután a láz újból jelentkezett ismét advilt szedtem. (összesen a két nap alatt 4 szemet) hétfőn este a mellemen és a derekam hátsó részén a fenék felett csalánkiütések keletkeztek. Kérdezném, hogy lehet-e a gyógyszer mellékhatása? eddig nem voltam gyógyszerérzékeny, de pollen allergiám sajnos van.

        WEBBeteg szakértő válasza a kontakt allergia témában

        Tisztelt Érdeklődő,

        Nagyon nehéz kérdést tett fel, mert a lázzal járó kiütés lehet bármilyen vírusfertőzésnek a következménye. Ugyanakkor a gyógyszer, a nonszteroid gyulladásgátló szer okozhat kiütést, habár ez nem gyakori. A pollen allergiája is szerepet játszhatott, kontakt allergiát okozva a fű közvetlen érintése. Az említett gyógyszer allergiája akkor veszélyes, ha asztmás rohamot okoz. Mivel ilyen tünete nem volt, nem hiszem, hogy gyógyszerallergiáról van szó. Inkább a kontakt pollen allergia, vagy a vírusos fertőzés a tippem.

        Tisztelettel:Dr. Brugós László allergológus

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-08-14 15:28:35; Megválaszolva: 2011. augusztus 03., 19:32

      • Kérdések és válaszok a témakörben: