• Lehetett gyógyszerallergia??

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktonő/ úr! Múlt hét pénteken este viszkedő csalánkiütés jelent meg a hasamon és a combjaimon illetve két három apró kis dudor a szemhéjamon és az államon. Előző nap fogászati érzéstelenítőt kaptam, majd késő este bevettem egy algopirin tablettá! (Használtam már máskor is,igaz szerencsére ritkán) Ezen kívül a megszokott gyógyszereimet vettem be:reggel bisoprolol 5 mg,este covercard 5/ 5 mg (5 éve szedem) illetve esomeprasol 20 mg (7 hónapja). A kiütés 2 nap alatt elmúlt. Az lenne a kérdésem hogy ezek közül okozhatta-e valamelyik gyógyszer a kiütést?? Az algopirinre gondolnék , mert érzéstelenitőt azóta kaptam mégegyszer minden gond nélkül, a többi gyógyszert régóta szedem (igaz , ha jól tudom ez nem jelenti hogy nem okozhat problémát) A háziorvosom szerint nem szükséges allergiavizsgálat, de én nagyon aggodom! Kell-e tartanom egy esetleges súlyosabb reakciótól a következő használatnál vagy inkább másik fájdalomcsillapítót válasszak??? Esetleg elképzelhető hogy egyik gyógyszerhez sincs köze??( eddig nem volt semmire allergiám) Tényleg nem szükséges az allergiavizsgálat?? Válaszát előre is nagyon köszönöm! Tisztelettel: Rea

        Dr. Hangonyi Csilla válasza a gyógyszer allergia témában

        Kedves Rea! A felsoroltak közül bármelyik gyógyszer okozhat allergiás kiütést, az is, amit már régebb óta szed. Lehet, hogy a többféle gyógyszer együtt szedése okozta a bajt. Mindenképpen figyelje meg, hogy ha csak a szokásos gyógyszereit szedi, jelentkeznek-e kiütések. Ha nem akkor az Algopyrin, vagy az érzéstelenítő okozhatta. Gyógyszerallergia vizsgálatot allergológiai centrumokban, ill.a Bőrgyógyászati klinikán végeznek. Érdemes konzultálni ottani szakorvossal. Üdvözlettel:


        Dr. Hangonyi Csilla
        tüdőgyógyász, allergológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Hangonyi Csilla

        Kérdés: 2017. július 04., 18:38; Megválaszolva: 2017. július 13., 22:08

      • Kérdések és válaszok a témakörben: