• Hisztamin intolerancia gyógyításának lehetőségei

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt DR.Hagonyi Csilla! Az allergiás betegségek miatt ,érdekelne ,hogy ha nem eszem egyáltalán gyümölcsöt,zöldségféléket amelyekben lévő permetszerek,károsítják az emberi szervezetet,allergiás reakciók kialakulásában szerepet játszanak az immunrendszer gyengítése kapcsán,tehát ha kiktatom az étrendemből és helyettesítem Supradin nevű vitamin szedésével,akkor helyre jöhet-e az orrnyálkahártya allergiám ,amiegész évben kínoz,orrdugulás formájában ?

        Dr. Hangonyi Csilla válasza a orrdugulás témában

        Kedves Kérdező! Elsőként szeretném egyértelművé tenni, hogy az allergia nem immungyengeség jele, hanem éppen ellenkezőleg, az immunrendszer fokozott válasza olyan anyagokra, amelyek egyébként nem tekinthetők károsnak. A zöldségek, gyümölcsök fogyasztása a vitaminokon kívül rost, és folyadék bevitel szempontjából is fontos, nem helyettesítik a vitamin tabletták. Természetesen, főleg a téli hónapokban szükség lehet vitamin, és nyomelem pótlásra,ezért ezek szedése jótékony hatású. A növényekben található vegyszerek elkerülésére javaslom, a hazánkban termesztett idény gyümölcsök fogyasztását, és megbízható termelőtől való beszerzését. Egész évben tartó orrdugulását okozhatja háziporatka, vagy penészgomba allergia, de egyéb oka is lehet. Nem valószínű, hogy a tervezett táplálkozási változtatás megoldja a problémát.Azt javaslom , hogy a megfelelő kezelés érdekében forduljon allergológushoz, ill. fül-orr gégész szakorvoshoz. Üdvözlettel:


        Dr. Hangonyi Csilla
        tüdőgyógyász, allergológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Hangonyi Csilla

        Kérdés: 2017. május 15., 11:55; Megválaszolva: 2017. május 17., 08:07

      • Kérdések és válaszok a témakörben: